lördag 3 december 2011

Äppel, päppel..





Jag passerade ett hus där hela gräsmattan var täckt av vackra röda äpplen. Oboy, tänkte jag, där skulle jag ta några bilder. Av en slump mötte jag sedan husvakten som sa att jag kunde gå in i trädgården och fota och gärna ta lite av de fina äpplena också. Nästa gång jag passerade var det inte lika fint ljus men några bilder blev det. De ovanligt stora, röda äpplena var precis lagom mogna nu i december men jag har inget namn på dem. I dag har vi gäster och det blir nog en liten tur runt vår del av ön så småningom men vi tar det lite lugnt på morgonen eftersom de anlände mitt i natten.

4 kommentarer:

 1. Wow, vilka absolut perfekta äpplen! Du försåg dig väl med tillräckligt för julen, får jag hoppas?

  Idag har det knäppt till lite här på min ö. Ett antal grader kallare än vi haft på länge, men soligt och fint (åtminstone nu på f.m.) Men någon julstämning har t.v. inte smugit sig in på ruckelgården :o/

  Ha en fin dag med dina gäster! Kanske de rentav blir bjudna på en nybakad äppelpaj..? ;o)

  SvaraRadera
 2. Önskar er en HÄRLIG Helg med era vänner.
  Här håller vi på att blåsa bort just nu.
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 3. Gokväll!

  Härligt så mycket äpplen! Äpplen perfekt mogna i december knappast man kan tro att det är sant... men vi ser ju med egna ögon!

  Tänkte bereda en fågelrestaurang i ett ljusprytt plommonträd på framsidan med bla. hängande röda juläpplen och lite annat gott... som russin och nötter och annat i fett och för ändamålet inköpta pepparkaksformar... få se vilken dag jag får tid till att ta tag i saken.

  Dig vill jag ge en rejäl godnattkram för nu tänker jag knoppa! Ingela

  SvaraRadera
 4. For et hav av epler! Herlig å se nå i desember!
  Det blir mye eplepai.........!
  Ha en flott adventstid!
  Klem!

  SvaraRadera