söndag 28 maj 2017

In i skuggan!

 
Ja, nu ska vi inte klaga, men jag vill påstå att det var skönast i skuggan i går. På min uteplats vid dammen är det solfritt efter några timmar på förmiddagen.
 
 
Där kan jag sitta och lyssna till kluckandet från vattenfallet och de första utslagna näckrosorna.
 
 
Men titta där! Ormen i paradiset. Kanske dags att ömsa skinn. Fru Snok brukar gilla att blöta upp det gamla skinnet i dammens vatten, så det lättar glider av. Senare på dagen var vi inte lika goda vänner längre, då hon svalde en av mina små kära paddor.
 
 
Och över alltihopa svävar den vackra bruna kärrhöken!
 
 

6 kommentarer:

 1. Ser skönt ut i skuggan. Snokar måste ju leva också även om det var tråkigt med förlusten av din padda. Hoppas det dröjer länge innan hen tar sig en ny.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Äta eller ätas, det är naturens lag och nu får du glädja dig över en mätt och belåten snok.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Underbar historia , får jag citerar dig och länkar din blogg här. om det går bra ? hur kan man se din fågel blogg ?http://mattsjansson.blogspot.se/2017/05/en-kaffepanna-i-koppar.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Min fågelblogg finns länkad i högerspalten på Ölandsvindar.

   Radera
 4. HUUUUUU EN ORM!!!! Ve och fasa!! Förra sommaren hade jag ett gäng huggormar som slingrade runt här runt husknuten (har inte fått ner mitt blodtryck än!!) men har inte sett någon i år...puh! Men de lurar väl i vassen!!
  Ha en fortsatt skön söndag...
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 5. Efter att noga kolla min väderkarta på bloggen så gick jag upp klockan sex i morse för att vattna och klippa det sista på klängrosorna på rosenspaljén vid infarten. Kan inte vara där när solen ligger på och det är 25 grader varmt. Dom såg hemska ut, men jag hoppas dom tar sig i alla fall. Rosor är bättre på det små träd och buskar! Så din ullungsrönn ligger kanske illa till.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera