fredag 26 maj 2017

Gökotta och besök på Lundgatan 17

 
Dagen började med en gökotta utan gök (inte ens i kaffet), men med intressant info av vår arkeologidoktor i byn, om den gamla begravningsplatsen och jägmästarbostället Fredriksborg.
 
 
Sedan gick färden ner till södra Öland för att hälsa på gamla vänner och titta lite efter fåglar (förstås). Där imponerar rapsfälten med sin knallgula färg. Vackert mot blå himmel och blått hav.
 
 
Vi hälsade också på vid Lundgatan 17, våning 4, där halsbandsflugsnapparen diskuterade med en talgoxe om vem som skulle ha just den lägenheten.
 
 

7 kommentarer:

 1. Das kann ich gut verstehen! Zeit! Wir können Öland wirklich genießen. Wir müssen nicht das Ferienhaus reparieren, den Rasen mähen, die Tür streichen. Du kannst aber das ganze Jahr in dieser wundervollen Landschaft leben. Alles hat Vor- und Nachteile.
  Bist du am 6. Juni wieder früher in Skäftekärr beim Nationaldagen? Dann würde ich den Wein dorthin mitbringen.
  Kram Marlise

  SvaraRadera
 2. Jag kan förstå att bra! Time! Vi kan verkligen njuta av Öland. Vi får inte reparera huset, klippa gräset, måla dörren. men du kan leva i denna underbara landskap året runt. Allt har fördelar och nackdelar.
  Är du den 6 juni igen tidigare i Skäftekärr Nationaldagen? Då skulle jag ta vinet där.
  Kram Marlise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är säkert där någon halvtimme innan firandet börjar. Vi ses!

   Radera
 3. Så härligt reportage, de på Lundgatan 17, hade DE EN BALKONG OCKSÅ?
  Förr hade vi gökottor 2 st varje maj. Fåglarna har inte dött ut, men vi
  som tyckte detta var så trevligt. Nu orkar ingen, inte jag heller . Så ör livets cirkel, Var med så länge Ni kan. Jag klagar inte, så är det bara i vpårt liv.
  kram från gamla Hajan

  SvaraRadera
 4. Såg i förrgår kväll att både halsbandsflugsnapparen och rödstjärten satt på en av våra holkar. Vet inte om de slogs om boendet, men jag har sett halsbandsflugsnapparen där flera gånger. Rödstjärtparet ser jag då och då, men på andra ställen. Nu på förmiddagen satt de framför huset på varsin pinne. Och stenskvättan på en sten däremellan. Härlugt med fågellivet.
  AnnicaA

  SvaraRadera
 5. Undrar vem som vann kampen om lägenheten, men misstänker att det var flugsnappare. De är en riktiga tuffingar!
  Ha en fin fortsättning på helgen!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 6. Mysigt med gökotta men oj, ja då sover jag gott :) Göken har jag runt husknuten här ändå...
  Kram från Titti

  SvaraRadera