tisdag 8 november 2016

Hur är det med omdömet på äldre herrar?

 
Det har varit hårt väder i flera veckor nu. Trafik både till lands och till sjöss har tidvis varit inställd och det har varit bekymmer med både kraftig vind och översvämningar, som har orsakat skador. Men vad bryr sig tuffa äldre män om det?
 
 
Härom dagen stod det ett helt gäng gubbar långt ute i vattnet, nästan osynliga i diset. Senior Fishing Group stod det på den tyskregistrerade bilen.
 
 
I dag läste jag i tidningen om en 60+-gubbe som fått för sig att segla från Norrtälje och söderut i ett väder, som får Gotlandstrafiken att ställa in vissa turer. Nu ligger hans lilla båt på Ölands strand och han togs om hand, våt och utmattad i ett närbeläget hus. Det kunde ha slutat riktigt illa.
De tror att de är osårbara, de små gubbarna.
 
 

4 kommentarer:

 1. Att klokskapen ökar med åren gäller visst inte alla, så omdömeslöst att utmana vädrets makter.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvaraRadera
 2. Ja, och tänk alla gubbar som återupplever sina ungdoms drömmar på stora starka motorcyklar. Det är nästan patetiskt!
  Ha en fin dag på din ö! Här är det en strålande vacker dag efter nattens snökanonad.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Tyvärr är dom inte alls osårbara, snarare tvärtom! Så jag är faktiskt tacksam över att min gubbe har fattat att han inte längre kan stå på stegar och klättra på tak. Han vågar inte heller cykla längre efter att han ramlade när han skulle gå av cykeln. Han är väldigt ostadig eftersom hans känsel i fötterna försvann när han åt cellgift mot sin kroniska cancer för 25 år sen. Som exempel; Alldeles nyss så försökte han sätta på sig stövlarna med tofflorna på när han skulle ut och skotta - han kände dom inte!
  KRAM - Susie

  SvaraRadera
 4. Ja.....Männer!.....so sind sie!
  Gut das wir Frauen vernüftiger sind!
  :-) Kram Marlise

  SvaraRadera