söndag 8 november 2015

Skogen

 
Vår skog här på nordligaste Öland har alltid spelat en stor del i traktens historia. Allt ifrån kunglig jaktpark med hårda bestämmelser och förtryck över de som bodde här till nutida friluftsturism och naturupplevelser av skiftande slag.
 
 
Oavsett årstid är det alltid vackert och stämningsfullt i skogen. Bilderna är tagna en dimmig novembermorgon. På något ställe samlades ett jaktlag för rådjursjakt, för övrigt var det tystnaden som rådde.
 
 
Undrar ni över de kvarstående bitarna av stammar så är det så här: Sveaskog sparar stubbar på cirka tre meter här och var för att gynna fåglar och insekter som är i behov av gammal ved för att överleva. Är stubbarna bara runt en meter höga betyder det att det finns misstankar om fornlämning, som måste undersökas innan man gör något mer på det stället. I stort sett hela skogen har en gång varit boplatser, vägar och odlad mark långt, långt före oss som lever här nu.
 
 

2 kommentarer:

 1. Här är det busväder idag...men vi ska ändå ut till "ettan" (kojan i det här fallet inte med källare) ;-) med en fikakorg och fylla på mat åt småvännerna...
  Ha en fin söndag!

  Steffe

  SvaraRadera
 2. Visst är det vackert trots att det är ett riktigt busväder. Inte ens Santos vill gå ut...
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera