onsdag 18 november 2015

Alla är glada

 
Vi hade bestämt oss för att inte börja mata fåglarna förrän den 1 december. Det finns fortfarande gott om mat ute i markerna och vi tycker att de ska äta insekter, bär och annat i första hand. Men det är ju så roligt att se fåglarna precis utanför fönstret, så vi tjuvstartade lite försiktigt i går och genast var fru Hackspett på plats.
 
 
Fru Hackspett har ingen röd fläck i nacken som däremot hennes make har.
 
 
Ett stort gäng talgoxar samlades genast och stack fram sina huvuden överallt i den "långhåriga" weymouthtallen och blåmesarna var inte långt efter. Så nu är både fåglarna och vi glada och vi har underhållning utanför fönstret under alla de ljusa timmarna på dygnet. Ska bara putsa rutan också så bilderna blir lite klarare, men just nu ösregnar det så det får bli en senare fråga.
 
 

4 kommentarer:

 1. Vi började för 2 veckor sedan. Visst är det kul att titta på dom. Inga o Kurth

  SvaraRadera
 2. Det är ju underbart att kunna följa detta fågelliv, precis utanför rutan. Det ser man sig sällan mätt på..
  Där jag bor ser man aldrig en fågel av något slag. Där jag bodde förut hade vi alla sorter av herr och fru fågel.
  Det saknar jag mycket.

  SvaraRadera
 3. Tack för info om vem som är vem av hackspettarna. Dem brukar vi ha ett besvär med när de bara sitter och sprätter ut alla frön ur automaten. Men vackra är de!
  Ha det gott! Kram

  SvaraRadera
 4. Underbara fågelbilder. Det var tydligen poppis med lite annan delikatess än vad skogens skafferi har bjudit dom på :) Omväxling förnöjer.....
  Önskar dig en fortsatt fin torsdag !
  Kram från Marie

  SvaraRadera