tisdag 10 november 2015

Du FÅR gärna klia mig!

 
Jag hade en liten flock med får under en lång rad år tidigare i livet och de hör till mina favoritdjur. Vi stannar ofta till utmed vägen där några får nu betar av det sista inför vintern.
 
 
De är sällskapliga och kommer springande eller står och väntar när de ser en bil närma sig.
 
 
Ibland kliver jag ur bilen, kliar på deras kinder och pratar en stund med dem. Så mysigt! Efteråt kan jag känna ulldoften på mina fingrar och komma ihåg mina egna tackor, Brunafina, Lammamamma och allt vad de hette.
 
 

4 kommentarer:

 1. Åhh visst är de härliga ulliga och sällskapliga! De har förgyllt hela min sommar här runt husknuten och hälsar alltid mig välkommen hem...
  Härliga bilder du bjuder på!
  Kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 2. Så underbart! Hade vi varit lite yngre när vi flyttade hit hade jag garanterat haft en liten flock med Gutefår. Min väninna har nämligen sådana och jag blev erbjuden några. Fast dom ser lite skräpiga ut när dom börjar fälla sina pälsar och så är dom lite stora. Nej jag tror att jag föredrar Gotlandsfår som är av normalstorlek. Vår granne har sådana (c:a 150 st) så vi har en ganska stor flock (c:a 20 st) på den äng som vi gränsar till. Dom gillar att komma fram till staketet och hälsa på Santos. Djur är härligt.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Fåren som en granne har en bit bort från oss är mer skeptiska. De tittar en stund och sedan drar de sig tillbaka. Härliga bilder!
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 4. De är så fina och sällskapliga. Jättefina bilder på dem. Djur är så fantastiska !
  Önskar dig en bra onsdag !

  Kram från Marie

  SvaraRadera