lördag 14 november 2015

Hur känns det i dag då?

 
Det blev ingen bra början på helgen. Återigen har unga, hjärntvättade människor förstört livet för andra och sig själva. Tänk att det fortfarande finns stora människogrupper som tror att våld, tvång och mord är lösningen på världens problem istället för människokärlek, utbildning och forskning.
 
 
På den tiden som jag arbetade i Stockholm, slank jag förstås in i bland på något av de stora varuhusen i city. Speciellt när det närmade sig jul, var det alltid tjockt med folk där och allvarliga vakter gick runt och spanade. Det kändes lite obehagligt och utsatt och mycket riktigt, något år senare hann en man spränga sig själv på en sidogata, innan han kom fram till målet, som troligen var det stora varuhuset eller centralstationen.
 
 
Som sagt, en tråkig början på helgen och vi kan bara hoppas att händelsen kan leda till ett uppvaknande och en vändpunkt istället för stängda gränser  och hat.
 
 

6 kommentarer:

 1. Fina, vackra bilder du lagt ut på din blogg. Men vilken sorglig början på helgen, håller med dig i de ord du beskriver.
  Vart är vi på väg.....?
  Önskar dig en fin helg !
  Kram från Marie

  SvaraRadera
 2. Du hast so Recht.
  Leider nimmt das rechte Gedankengut überall zu
  in Schweden und in Deutschland, überall.
  Menschen töten Menschen
  Wenn ich in Syrien leben würde, ich würde auch weggehen.
  Es ist alles sehr traurig.
  Trotzdem, dir ein schönes Wochenende

  Du har så rätt.
  Tyvärr har de rätta tankarna ta mer och mer
  I Sverige och i Tyskland, överallt.
  Människor dödar människor
  Om jag bodde i Syrien, vill jag också försvinna.
  Det är alla mycket tråkigt.
  Ändå har du en trevlig helg
  Kram Marlise

  SvaraRadera
 3. Ja, vad ska man säga...orden tryter över denna ondska som finns i världen...varje dag något men idag får jag trimma skygglapparna och fira min hustrus födelsedag...60 år och som sagt inte lätt att hitta presenter...köpte ett dubbelvåffeljärn för det ville hon ju ha så...kanske inte så personligt men...sen ett fint paket från...hette de Bönor och Delikatesser på gamla Holmgrens färgaffär längst ner mot Viadukten?...fin choklad för 500 peng...och en bok...ja, det får hon vara nöjd med...sen i vår ska hon ju få en ny cykel så det blir nog bra!

  Ha en fin helg trots det eländiga i Paris som lägger sig som ett sorgflor i tankarna!

  Steffe

  SvaraRadera
 4. Det är hemskt det som hänt i Paris och man känner total vanmakt!
  Ha trots detta en skön helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Fruktansvärt det som hänt i Paris, ibland undrar man vart världen är på väg! Tyvärr kryper det närmare och närmare oss också men vi får hoppas på en svängning till det bättre!
  För övrigt är det bra med mig och familjen, är nog lite så att jag inte haft någon energi för bloggen under senare tid! Istället är jag lite mer aktiv med Instagram då det är både snabbare och enklare! Till våren tar Daniel studenten så vi hoppas faktiskt hitta ett hus vi gillar i Kalmartrakten för att kunna flytta under nästa år! Så det är mycket att tänka på och mycket som ska fungera och klaffa :)) Vi ser med stor förväntan fram mot att få flytta bopålarna! Elin läser på universitetet, har flyttat hemifrån och hittat en trevlig kille så hon blir nog kvar här i Uppsala när vi flyttar, men sånt är livet!
  Ha en fin helg!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 6. Jaa, man begriper inget att man kan bliva så fanatisk så man kan döda människor.
  det räcker väl inte med det, det måste bliva flera förstås.
  Det är så hemskt att man ej finner ord fär detta

  SvaraRadera