fredag 10 juli 2015

Tji fick jag

 
Vi åkte ner till bron i går, på väg till Läckeby djursjukhus med vovven som skulle plocka bort stygnen på benet. Vägrenarna var översållade med högsommarblommor. Cikoria, klint, vildmorot, stora blåklockor och gulmåra förvandlade de annars ganska trista vägrenarna till en turistattraktion. Jag måste stanna på hemvägen och ta bilder, sa jag.
 
 
När vi några timmar senare åkte hemåt igen, satt jag beredd med kameran. Men...under den korta tiden hade vägverket lyckats med konsten att klippa bort all blomsterprakt!! Trist, men förmodligen trafiksäkert. Jag får leta någon annan dag någon annanstans.
 
 
Under tiden får ni hålla till godo med mina lavendel.
 
 

4 kommentarer:

 1. Så typiskt det är med allt, det måste ha varit vackert. Men du hade ju lite att visa och berätta om i alla fall.
  Sommaren blev kort, Ledins låt passar ypperligt åtminstone här.

  Hajan

  SvaraRadera
 2. Men så tråkigt, både för förbipasserande och ännu viktigare, för de insekter som så väl behöver dessa dikeskanter för att hitta föda. Blommande cikoria är en syn för gudar!

  /Gunilla

  SvaraRadera
 3. Här klipper de innerkurvorna, men sparar ytterkurvorna så att vi får njuta av blomsterprakten ett tag till. Det fanns ett reportage om våra vackra vägkanter i tidningen idag.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Jag blir också sur när dom klipper vägkanterna - men OK dom måste väl ta bort det som kan förorsaka olyckor. Och Rolle som är djurväg påpekade direkt att det inte bara är barn, cyklister och bilar som kan hoppa ut framför en. Även djur som katter hjundar och fåglar kan kliva ut rätt på vägen. Speciellt dom dumma fasanerna.....
  KRAM och trevlig helg
  Gick det bra med stygnborttagningen!?
  Susie

  SvaraRadera