måndag 20 juli 2015

Konstrunda i helgen

 
Tillsammans med vänner gjorde vi en så trevlig utflykt i lördags. Det var Konstrunda och först besökte vi Irma Söderberg i hennes vackra hus med de blå dörrarna.
 
 
Man önskar att man hade obegränsat med väggar hemma, när man ser all vacker konst som skapas. Tyvärr finns det ju begränsningar och jag fick nöja mig med ett av Irmas små kort.
 
 
Hemma hos konstnärerna Eva Forsberg och Lennart Sjögren, glömde jag bort at ta bilder på deras konst och dotterns vackra kläder, när jag fick se den här utsikten från deras lada. Lennart är en av vårt lands främsta poeter och ofta har jag några rader av honom i huvudet. Just nu är det ..."sommaren kom med törnrossnåren, badparasollerna och de spetsade insekterna".... Det är precis hela sommaren i några få ord.
 
 
Vi hann precis fika färdigt hos Caroline Möller, när vi hörde regnet komma över havet...
 
 
..några sekunder senare var hela uteserveringen tömd på folk.
 
 
Inne i keramikverkstaden var det varmt och torrt och vi njöt av hennes stilrena alster.
 
 

5 kommentarer:

 1. I den ladan har jag varit och tittat på deras fina konst. Tyvärr var de inte hemma men ladan var öppen i alla fall. Ligger lite avsides så konsttjuvar hittar väl inte dit, antar jag. De andra konstnärerna har jag inte besökt.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 2. Öland är verkligen levande denna tid på året. Trevlig utflykt när det konst på gång.
  Mysfaktor tycker jag

  SvaraRadera
 3. Där skulle man varit nu på Konstrundan, det har aldrig blivit av, men har varit på Österlens konstrundor vid Påsk många gånger. Men bara resan ner till Skåne och Öland tar tre timmar för mig, man får ta en weekend någon gång.
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 4. Så trevligt med konstrundor. Vilka vackra tavlor som Irma Söderberg målat. Skulle jag gärna försöka klämma in på någon vägg :)
  Tur det fanns tak över huvud för gästerna när ösregnet kom in från sundet.
  Ha det gott !
  Kram från Marie

  SvaraRadera
 5. Vilken vacker keramik! Jag gillar normalt inte konsthantverk, det måste alltid vara något lite extra för att jag ska fall för såna saker. Men den var verkligen stilren och snygg......
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera