tisdag 6 januari 2015

Murgrönestigen


Bortsett från blåsten var det riktigt fint väder i går. Jag gick den gulmarkerade rundan i Trollskogen som heter Murgrönestigen. Den har en barnvagn som symbol också, så det passar mig bra. Jag glömmer ofta att titta var jag sätter fötterna när jag måste studera allting runtomkring.


Murgrönan är så fascinerande! Hela tiden hittar jag nya formationer och ännu tjockare armar på de lianer som slingrar sig uppåt på träden. Kanske är den som allra vackrast så här under vintern med sitt friska, gröna bladverk när alla andra löv ligger som ett brunt täcke på marken.


Men titta! Där var något annat fräscht och grönt. Blåsippsblad!
I dag har vi den sista helgdagen innan oxveckorna börjar. Hade jag fortfarande arbetat hade jag varit ganska deppig idag men, tänk, nu känns det riktigt skönt.3 kommentarer:

 1. Det märks att ni på Öland befinner er söderut. Här finns inte murgrönan i naturen, även om den har planterats in i trädgårdar litet varstans.
  Bland annat hos oss :)
  Ha en fin trettondag Kerstin!
  Kramkram

  SvaraRadera
 2. Murgrönestigen..vilket härligt namn..murgröna är Gotland..och nu även Öland då..:D så vackert. Jag har en hel slänt i min trädgård som ständigt är grön..alltid något.

  Nja deppig är jag trots allt inte..även om oxaveckorna är i antågande. För är man bara frisk nog att kunna jobba så är allt frid o fröjd..åtminstone försöker jag tänka så. :D

  SvaraRadera
 3. Murgröna är vackert och håller sig över vintern. Hade två murgrönekrukväxter som jag jag satte över i ett par blomlådor som jag utomhus hela året och de lever sitt eget liv därute på innergården.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera