söndag 25 januari 2015

Ett hål i lakanet


Många har hört Barbro Hörbergs fina vistexter och idag tänker jag speciellt på en. Den handlar om en kvinna som vill ha allt så perfekt. Hon städar och ordnar, byter rent i sängarna med nymanglat och ser fram emot lite gullegull med maken på lördagskvällen. Då, när allt är på höjden av lycka, känner hon plötsligt med en tå att det är ett hål i lakanet och då rasar hela hennes värld.


Hos oss är kanske inte allt fullt så perfekt men det var i alla fall så att maken häromkvällen utbrast: "Du, det är en reva i mitt påslakan". Men visst är det konstigt! Fina märkespåslakan som jag länge hade önskat mig och äntligen köpte en uppsättning av för exakt 14 år sedan. De visade sig nu vara helt sköra och eländiga och förpassades till trashögen i garaget.


Men ärvda lakan från tjugotalet och kanske ändå äldre, de håller! Kom att tänka på när jag ringde dottern och berättade att jag hade fått tjugo lakan av en äldre släkting. "Vaaa, tjugo lakan!!!! Varför det??" Ja, han hade köpt en bredare säng och ville sortera bort dem som han inte hade användning för. Tystnad i luren en lång stund och sedan kom det: "Jag trodde det var 20 tusenlappar."5 kommentarer:

 1. Haha, språkförbistring! Jag har handdukar kvar som min mormor måste ha sytt till sin utstyrsel. Det var hemvävt på den tiden. Visserligen har det gått lite hål i dem men de är utmärkta som fönstertrasor.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 2. Ha ha, märks att vi och barnen är olika generationer,kul.
  Hoppas du har det bra i det härliga ( i alla fall här) vintervädret
  KRAM
  eva

  SvaraRadera
 3. Jo jag känner mig också rik, har kökssoffan full av lakan. Vackra och bra att ha till både det ena och det andra. Grattis till arvet!
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Oj, så mycket fint du har ! Jag har också några efter min mamma och jag är så glad för dem.

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 5. Skrattade gott åt missförståndet! Som gammal söderböna hade jag naturligtvis trott precis likadant.....*fniss*
  Att hararna äter alunrot har jag ännu (peppar, peppar) inte råkat ut för. Det vore förskräckligt!!
  TREVLIG SÖNDAGSKVÄLL
  Susie

  SvaraRadera