lördag 3 januari 2015

Inne i stugvärmen


Jag höll mig inne i går! Genom fönstret såg jag hur det gick vågor på dammen och hur höstlöven förvånade ännu en gång singlade runt i luften för att sedan dala ner mot marken. De hade ju redan lagt sig till ro under ett tunt snötäcke, men nu är snön borta igen och det är fritt framför vindarna att möblera om lite i naturen.


25 sekundmeter i byarna över Ölandsbron meddelade radion men fasanhönan brydde sig inte. Hon hade hittat ett lugnt hörn nedanför björken, där marken var täckt av nedblåsta fågelfrön från behållaren ovanför.


Ett gäng stjärtmesar blåste förbi på väg in mot den vindskyddande skogen men den lilla rödhaken klamrade sig fast på stenmuren. Själv virkade jag hakband till min yllemössa för enligt väderprognosen ska det blåsa ordentligt minst en vecka framåt och så länge kan jag inte stanna inomhus.2 kommentarer:

 1. Fina bilder på fåglarna. Hos oss är det lugnare idag. Höll på att blåsa av vägen igår. Det är väldigt byigt hos oss. Håller med dig om att även om det blåser måste man ut och andas frisk luft.
  God fortsättning på det nya året önskar Ingrid.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Bra att du fixar hakband så att du slipper hålla i "hatten". Önskar dig en god fortsättning och att blåsten ger sig till normala vindstyrkor.
  Kram

  SvaraRadera