tisdag 13 november 2012

Påkostad lyx?

En bred väg belagd med Ölandssten! Alla som någon gång använt den sortens sten till golvet på en uteplats eller till gångar i trädgården vet hur kostsamt det kan vara. I går hittade jag en hel traktorväg uppbyggd av Ölandssten, över lite sanka marker på strandängarna. Den bonde som en gång i tiden har byggt den här vägen, använde säkert bara spillbitarna från stenindustrin här på ön. Helt gratis jämfört med stenbelagda terasser på fastlandet. I det här området har man i år byggt ut den naturliga våtmark som redan fanns och inplanterat den sällsynta grönfläckiga paddan, som tidigare levde här "på naturlig väg". Ett spännande projekt. Hoppas bara att alla de hägrar jag såg i området inte är där för att kalasa på små paddor!

4 kommentarer:

 1. Underbara naturbilder på dina tre sista inlägg! Och det är konstigt att som förr var en nödvändighet, numera kan ses som ren lyx - för vem 17 kan ha råd och ork och tid att bygga en hel väg av sten!? Men vackert, det är det!!

  SvaraRadera
 2. Finfina bilder!
  Ja, du är rolig du - vill nog inte testa ditt tips med skumtomten. Påsen är fortfarande oöppnad.
  "Utan dina andetag" är ju en Kent-låt, men jag vet inte vad den här killen heter som har gjort den här inspelningen. Den är faktiskt finare än originalet.
  Må så gott och hoppas din tisdag blir fin!

  SvaraRadera
 3. Hej Kerstin!
  Ja, det är inte illa att ha en traktorväg med Ölandssten. Vi får hoppas att hägrarna plockar rätt paddor... Gissar på att paddorna är föredetta västkustbor.
  Ha en fin kväll
  /Ingemar

  SvaraRadera
 4. Öland...sten...så snyggt..och naturligt..i alla de färger och former..och grodor..grönfläckig verkar snyggt..hoppas den vill trivas..kram

  SvaraRadera