söndag 21 oktober 2012

Ute i skogen


I går var det alldeles tyst i den fuktiga skogen där dimman skapade droppar, som föll från träden. Det var ett väder som gjort för svampar och överallt hittade jag underliga, ibland dekorativa svampar. Ingenting att stoppa i korgen men vackert att se på. Ibland rörde sig något bland grenarna men det var bara löv som sakta singlade mot marken. Några enstaka fåglar tittade nyfiket på mig och högt uppe bland trädkronorna drog några mesar och kungsfåglar omkring. I dag ska vi åka upp till Naturum Trollskogen och köpa några fågelholkar. I går satt vi länge och tittade på hur gråsparvarna vinterbonade i en holk. Långa grässtrån släpades in med mycken möda samtidigt som talgoxarna gjorde allt för att försöka lägga beslag på holken. Nu sätter vi upp några vinterhus till på samma uthusvägg, så får vi se om det blir hyresgäster i alla.

5 kommentarer:

 1. Idag är det vår tur att ha dimmigt, man såg knappt ut när man vaknade i morse. Och vi som planerat en mysig skogsprommis med utsikt - det är ju ganska meningslöst nu. Nej, vi får ta oss ner till stranden istället.
  Här läst tillbaka lite och beundrat dina vackra höstbilder. Det är ju faktiskt väldans vackert just nu, men man kan inte riktigt uppskatta det beroende på att man vet vad som väntar; Vinter och kallt, usch!!!

  SvaraRadera
 2. Brukar ni hjälpa till med vinterbonandet eller ska de helst sköta den saken själva. Vi har några holkar man kunde sätta upp så därför funderar jag litet extra...
  Tack för all info du gav mig om Skördefesten.

  kram
  Karin

  SvaraRadera
 3. Himmel så härligt att bara få gå där en dimtät dag..så vackra bilder..oj du jag kan känna doften..

  Om du händelsevis ser en liten vithårig alert dam knalla förbi..så kan det vara min lilla mamma som är på ön just nu..:)

  SvaraRadera
 4. Hejsan!
  Just nu är vi utan holkar för så fort vi sätter upp några, så är hackspetten där och förstör ingången för de små. När vi får det nya garagebygget ska jag sätta upp några där man kan ha lite bättre uppsikt på vilka hyresgäster som man har för tillfället, för visst kan man väl vräka de som förstör? Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 5. Hör på väderrapporterna att ni har det varmt och skönt i södra Sverige. Jag kan upplysa om att vi nu så här på nattkröken har -7,5 grader. Men det har vackra dagar i helgen och vindstilla, isarna har börjat lägga sig men svanfamiljen vägrar att flytta. Kanske är ungarna sent födda och behöver växa till sig lite mer. Dom håller sig där vattnet är öppet och verkar ha gott om föda, av alla uppstickande svanstjärtar att dömma.

  Jag tillbringar mycket tid vid datorn, men har lite tid för bloggandet. Det är kursen i Digital bildbehandling som kräver sitt.

  Ser att ni har gott om svampar av olika slag. Här tycker jag att det är ovanligt lite, vilket är konstigt med tanke på all nederbörd. Soppar som brukar finnas överallt har jag knappt sett till överhuvudtaget.

  SvaraRadera