onsdag 17 oktober 2012

Misskötta djur??

Herr Andersson, en granne till oss, har det bra

Chessie trivs också med tillvaron

Fåren i hagen mår bra i den sena höstsolen

Nu är det full fart på media och Facebook, med flera ställen där man kan göra sin röst hörd. Nu handlar det om djuren på Ölands djurpark som sägs vara misskötta, rent av plågade i vissa fall. Den ena efter den andra träder fram och säger sig ha hört något, sett något osv. Ännu så länge finns det inga konkreta bevis och de kontroller som utförs av länsveterinären har inte visat något. Bra för alla inklusive djuren att det blir ordentligt utrett men det oroar också hur lätt en folkstorm kan uppstå. Är det sanning bakom eller är det djurrättsaktivister som startat det hela?
I mitt yrkesliv kom jag ibland i kontakt med djurskyddsärenden och det var ofta tragiska fall där djurägaren var i lika stort behov av vård som de utsatta djuren. Vanligare är nog att "älska sitt djur till döds", det vill säga av missriktad snällhet behandla det på ett sätt som inte gynnar djuret. "Sluta nu" säger Chessie vid min sida, "Snart börjar du tjata om det där att husse ger mig för mycket godis igen". Ok, jag slutar väl här för i dag då!

2 kommentarer:

  1. Tack snälla ni för det fina gratulationskortet, made by you!
    Det värmde mitt hjärta
    Kramar från fyrtiosexåringen

    SvaraRadera
  2. ja djur som far illa upprör allt...de är värnlösa.tur att OM det skulle vara så, kan det bli avhjälpt...men som du skrev, nog mer vanligt att älska sitt djur för mkt, eller snutt på..Kram Karina

    SvaraRadera