tisdag 10 april 2018

Berusad av våren

 
Jag är alldeles betagen av de små humlorna. I helgens varma väder släppte de loss totalt.
 
 
Det var ett brummande rumlande bland trädgårdens alla krokusar.
 
 
Berusad av lycka kramade den här humlan om alla krokusens ståndare.
 
 
Jag är så glad över alla humlor i min trädgård. De nyttiga små djuren är starkt hotade och minskar överallt i hela världen.
 
 

2 kommentarer:

 1. Igår i den otroliga värmen på hela 20 grader så var vi tvungna att åka till Visby. Inte bästa dagen, men vi måste ha en fönstertvätt med långt teleskop så vi kan tvätta växthusets tak. Jag är höjdrädd och gubben min börjar bli lite vinglig så att stå på stegar är inte längre så kul. Just nu är han dock ute och tvättar av taket på utsidan med högtryckstvätten och dess teleskop - det gäller att man har tillgång till hjälpmedel nu för tiden!
  Men...igår hade vi tydligen 3 stora jättefina humlor i växthuset som vi idag hittade insomnade på golvet. Det enda stället dom kan komma in på är fönstren på taket, men tyvärr verkar det som om dom inte hittar ut. Och i värmen igår där inne så gick det tragiskt nog åt hels....e!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 2. Måste bara tala om att idag hittade Rolle 4 JÄTTESTORA humlor vid liv och hjälpte dom ut. Det doftar tydligen väldans gott av hyacinterna som fortfarande blommar, så dom flyger in genom dom automatiskt öppnade takfönstren! Så nu får man kolla efter dom små liven varje dag.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera