torsdag 1 mars 2018

Inte slut ännu

 
Ingen hejd på snökanonen ännu! Börjar bli långtråkigt. De där timmarna vi alltid tillbringar ute måste ju fyllas med något. I går blev det bak av frukostbullar och dessutom en köttfärslimpa när ugnen ändå var varm.
 
 
Åh, jag önskar att jag orkade baka, sa mamma (96 år) när jag pratade med henne. Mest för den där sköna värmen som blir i köket. Sätt på ugnen en stund, sa jag, men det blir nog inte samma sak ändå. Det är säkert kombinationen av kroppsvärmen efter knådandet av degen, ugnsvärmen och doften av nybakat som höjer mysfaktorn.
 
 
Nu kan det räcka, tycker gulsparven och jag håller med!
 
 

5 kommentarer:

 1. Ja ni har fått lite snö minsann! T o m här har vi fått en rejäl dos snö. Mina snödroppar ligger nu under 30 cm snö, oj oj...
  Vinterkram från Titti

  SvaraRadera
 2. Ja, nu räcker det verkligen. Jag har just kommit in efter att ha skottat uppfarten fri från förmiddagen snö.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Har blivit en hel del bakande för mig också, finns ju inget att göra därute, förutom att skotta snö då förstås men den biten sköter gubben som tur är! Har snöat från och till hela dagen idag också men ni har det säkert värre därute på ön med all blåst och snödrev! Jag som inte trodde det skulle bli mycket till vinter när vi flyttade hit ner men tji fick jag:)
  Kram/Margot

  SvaraRadera
 4. Det är inte mycket man kan göra nu, men Rolle skottade en gång till växthuset (för man kan inte längre gå på altanen, den är helt igensnöad) så jag kunde vattna där ute. Dessutom kollade jag hur många grader det har varit sista dygnen; Som lägst +2 vilket är tur får då grerjar sig växterna iaf! Men nu har jag inte bara bladlöss där ute, jag såg lite små vita trådar på hortensians nya blad också! Jäklar!!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 5. Brilliant feeding station in your snowy garden.

  SvaraRadera