lördag 10 mars 2018

Dimma vid Ölands norra udde

 
För några dagar sedan opererade jag bort någonting på mitt ögonlock. Den duktiga specialistläkaren skar från insidan, så det enda som syns är en antydan till blåtira. Men som ni vet får jag abstinens om jag är borta för länge från Norra udden, så jag tog en sväng där i går. Jag uppfattade fyra örnar på isen långt ute...
 
 
....och ett vackert salskrakepar som simmade i issörjan. Jag såg också att det stod en ung och snygg man på bron över till Fyrön, utrustad med kamera. Har du sett något särskilt, frågade han vänligt. Ska sanningen fram ser jag mest ett dis av tårar och ögonsalva, svarade jag, och förklarade vad jag hade varit med om. Han pekade ut några örnar till som jag hade missat.
 
 
Den här ungsvanen såg jag i alla fall innan jag nästan snubblade över honom.
 
 

3 kommentarer:

  1. Det där med ögonproblem är inte kul, man är ju lite extra rädd om den del av kroppen. Så ta vara på dig och utsätt dig inte för något så att du får läkningsproblem!
    Själv har jag varit helt förskonad, men min gubbe har råkat ut för en del. Canceroperation, strålning samt bytt linser, men allt gick jättebra tack vare bra läkare!
    KRAM och TREVLIG HELG
    Susie

    SvaraRadera
  2. Rolle har strålats tidigare och då var problemet att han måste vara på fastlandet i hela 4 veckor samt att hans linser förstördes. Det var naturligtvis inte så kul, alternativet är ju inte så trevligt, men helt överkomligt. Men...när det gäller prostatacancer så blir det mycket ofta så att man får urinläckage samt tjocktarmsläckage. Det beror på att prostatan ligger så nära tarmen. Vi har kompisar som fått det och dom är inte glada precis..... Nu är det en massa nya behandlingar på gång (ultraljud, frysning, ångbehandling m.m.) och eftersom det inte längre är panik för Rolle, så avvaktar vi och ser vad som händer den närmaste framtiden.
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  3. Tuff brud men var försiktig! Men man vill ju så mycket...i våran ålder... :-)

    Ha en fin söndag!
    Steffe

    SvaraRadera