onsdag 13 juli 2016

Sårbart

 
Det är så sårbart här i vår avfolkningsbygd. Många aktiviteter hänger på några få personer. I går kväll fick jag ett samtal från Röda Korskretsen. En av de verkliga klipporna i föreningen hade blivit sjuk och nu försökte man hitta personal till Kupan. Nej, jag kunde förstås inte. Hembygdsföreningen tar det mesta av min tid just nu.
 
 
Det är verkligen trevligt att tillbringa eftermiddagarna vid vår hembygdsgård.
 
 
I går hade vi silversmeden Maria på besök och idag kommer urmakaren.
 
 
Hela veckan har vi också ett urval av Kajsa Fribergs vackra målningar. Så häftigt att hon återanvänder gamla, hemvävda dukar och handdukar att måla på. Här är en Mariabild där man ser handdukshängaren titta fram i nederkanten.
 
 

3 kommentarer:

 1. Har läst tillbaka lite, så nu är jag fullt införstådd med att du verkligen har fullt upp hela dagarna. Och vilken otrolig kamera du har!?
  Sen har jag skrattat åt ditt inlägg hos mig. Jo du, man kan bli "för ordentlig" ibland. *fniss*
  Men det var bra att man fick sig en påminnelse om det här med vattnet. Det enda som oroar mig en aning är att några områden här har fått vattentrycket sänkt kraftigt på grund av grundvattenbristen. Görs det här också så kan det kanske bli problem, för vi har kranen öppen minimalt.
  Men...det är ett bra tag tills vi åker till fastlandet - så man kan hoppas att allt är ordnat tills dess!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Nej så är det ju, man kan ju bara vara på ett ställe i taget.
  Ni är ju fantastiska på Öland tycker jag.
  kram Hajan

  SvaraRadera
 3. Här har vi nödgats stänga Kupan på måndagar nu i juli p g a personalbrist. Den är ganska nystartad och många av de som var entusiastiska i början har tappat lusten och det är inte lätt att rekryterna nya. De som har lust att jobba ideellt i föreningar har fullt upp sedan tidigare.
  Hoppas att det ordnar sig för er Kupa!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera