söndag 31 januari 2010

En del är glada...
Vintern fortsätter. Flingor dalar ner hela tiden och kulingen friskar i ibland. men även på Öland finns det folk som gillar det här. En grannfru en bit här ifrån härstammar från Norrland och har dessutom en draghund. De åker både skidor och spark och hunden drar henne över hela norra Öland. Några gånger har det blivit tvärstopp när sparken har hamnat i sand eller frusen hästskit men annars går det med en farlig fart. På ICA har snälla människor satt upp lappar om att man kan komma och åka skridskor på deras marker. Alvarsmarken här består av stora kalkstenshällar med ett tunt lager jord ovanpå och höstens regnvatten har samlats i stora sjöar och frusit. Vinden blåser bort snön och polerar isen och vi får världens bästa skridskobanor alldeles gratis. Dessutom kan ingen gå igenom isen och drunkna eftersom det bara är några decimeter djupt. Själv stapplar jag försiktigt runt med mina stavar och dubbar och längtar efter våren.

2 kommentarer:

 1. Dina bilder är verkligen vackra att se på, men jag vill inte ha det så här längre. Kanske vissa gillar det här, men jag tänker på alla gamla och sjuka, som måste få hjälp av civilsförsvaret, som ställer upp och kör med sina bandvagnar, för att bistå de som behöver hjälp. Tåg och bussar har varit inställda och vägar avstängda. Och februari ska bli ännu kallare!
  Så du är inte ensam om att längta efter våren!

  SvaraRadera
 2. Hej,
  Jag har hittat hit via en annan blogg så jag är så nyfiken på att titta runt lite.
  Vi har väldigt mycket snö här där jag bor. 6 mil söder om Umeå. Kylan har bitit sig fast här och den verkar inte ge med sig.
  Det enda vi kan dra nytta av är all snö.Det är att åka skidor och spark. Isarna är täckta av flera dm. snö.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera