torsdag 9 april 2020

En annorlunda påskhelg


Påsken är en av de stora helgerna på Öland. Sommarställen öppnas för säsongen och det blir många glada återseenden. I år blir det inte riktigt så. 


En del kommer hit, noggrant planerat med karantäntider både hemma och här innan de ger sig ut med långa avstånd till dem de möter. Det är uppskattat!


Men så finns det dom som uppför sig precis "som vanligt" och det väcker oro bland oss gamlingar här i socknen. Och så husbilarna! Oroväckande många trots reserestriktioner, ofta ett äldre par där gubben sitter vid ratten. Vad händer om han insjuknar akut? Kan damen köra den stora bilen de tio mil vi har till lasarettet eller köra hem den på egen hand? Nej, nu ska jag hålla dem på avstånd även mentalt och göra det bästa av den här påsken. Önskar er alla en fin helg!

4 kommentarer:

  1. Det lär bli en mycket annorlunda påsk i år, men det är bara att göra det bästa man kan av den och försöka uppträda vettigt. Vi får försöka vara rädda om både oss själva och andra.
    Glad Påsk Kerstin!
    Kram,Ingrid

    SvaraRadera
  2. Frohe Ostern!
    Corona überall.
    Bei uns ist striktes Kontaktverbot.
    Aber wir haben wunderschönes Wetter.
    Wegen Corona können wir im Mai nicht nach Öland kommen.
    Das stimmt mich traurig.
    Wir versuchen dann Ende August zu kommen. Ich hoffe, dann ist es wieder möglich?
    Liebe Grüße und bleibt gesund.

    Glad påsk!
    Corona överallt.
    Vi har ett strikt kontaktförbud.
    Men vi har vackert väder.
    På grund av Corona kan vi inte komma till Öland i maj.
    Det gör mig ledsen.
    Vi försöker sedan komma i slutet av augusti. Jag hoppas att det är möjligt igen?
    Vänliga hälsningar och håll dig frisk.
    Kram Marlise

    SvaraRadera
  3. Ja det har rullat förbi en strid ström med stora husbilar här också på södra delen...nä de kör sitt eget race tydligen! Trist, läser de inte tidningar tro??
    Nåja, glad påsk till dig och hoppas du är pigg o kry!
    Kram Titti

    SvaraRadera
  4. Här tycker jag det är väldans tomt på vägarna och i matvaruaffärerna åtminstone, men vi har ju inte varit upp till Visby - där kanske det är värre! Men eftersom beläggningen på färjorna endast var 25% så bör det ju märkas..... Och det kanske är annorlunda att åka hit, vi har ju ingen bro dom lätt kan svischa över. Här kostar det massor av pengar också och det hjälper nog till.
    KRAM/Susie

    SvaraRadera