söndag 5 december 2021

Väder


Nej, det är alldeles för tidigt ned snö....och minusgrader....och ishalka. Lägg därtill många dagar med nästan stormvindar, så är det adventsvädret på Öland.


Vi har dessutom fått betydligt mera nederbörd än vad som är normalt här. Men vad ska man göra. Det går ju inte att gå i ide förrän alla julmarknader och annat kul är överstökat. Det är bara att uthärda.


De närmaste dygnen har vi dessutom blivit lovade snökanoner utifrån Östersjön. Vad ska man inte behöva stå ut med? Nåja, vinterdäcken är på och vedboden fylld med ved. Tur det för elelementen får vi ha på sparlåga med dessa elpriser.


Elpriset ja! Häromdagen satt jag på ugnen och då gällde det att utnyttja den till max när den ändå var varm. Det blev en sillpudding med sill. purjolök, potatis och äggstanning. Därefter stod en hel ring falukorv till extrapris på tur. Lök, tomater, broccoli, senap och riven ost fick göra korven sällskap i formen. Alltihop avslutades med en långpanna fylld med min hemgjorda müssli som fick njuta av eftervärmen. Nu behöver jag inte tänka på maten de närmaste dagarna och tur är väl det. Mina tankar snurrar runt vår nästa resa upp till lägenhet, julfirande och julklappsspel. Det är så himla lugnt att vara pensionär!!









 

3 kommentarer:

  1. Och adventsvädret på Gotland är likadant. Jag håller med dig, det är alldeles för tidigt, men det är bara att anpassa sig och gilla läget.
    Ha det så gott!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  2. Ja, vinter med snö verkar ni fått och gissar att det inte är borta ännu.
    Läcker mat!
    Trevlig Lucia!

    SvaraRadera
  3. Usch - kommer just från Hemse och där var det inte kul på den stora parkeringen utanför ICA. Man är ju så rädd att ramla att man spänner sig - och det är då get brukar gå åt helsicke..... Alla pensionärer man mötte sa några ord om halkan, så det var inte bara vi som tyckte det var jobbigt, men vi hade bra skodon på oss så vi klarade oss - den här gången!
    TREVLIG LUCIA/Susie

    SvaraRadera