tisdag 12 februari 2019

Vi som betalar deras löner

 
Känner mig lite frustrerad idag. Med min enkla hjärna tänker jag, att vi, genom våra skatter, betalar löner för ett stort antal personer i Sverige i akt och mening att de ska se till att allt fungerar och blir så bra som möjligt för oss, deras arbetsgivare, men fungerar det så? 
 
 
På Öland och flera andra områden i landet råder det nu stor brist på vatten och vad gör man då? Jo, bland annat tvingar man några att återställa ett vattenbringande dämme, vad jag förstår därför att rätt papper inte var inskickade i rätt tid! Istället för att säga: Bra initiativ, nu måste vi alla hjälpas åt för att göra det bästa av situationen. Vi behandlar ansökningar i förtur och med sänkta kostnader för de som vill anlägga bevattningsdammar eller våtmarker.
 
 
"Men, Kerstin! Det förstår inte du med din enkla hjärna, att det verkligen inte kan fungera så." Nähä, jag gör väl inte det då.
 
 

2 kommentarer:

 1. Det är nog likadant på Gotland. Regionen är allt annat än samarbetsvillig och pekar med hela handen på regler och handläggningstider. Sunt förnuft verkar de inte ha hört talas om.
  Välkommen till min nya blogg Kerstin! Det var ju för väl att du hittade dit.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Bristen på rent vatten i vårt land blir allt mer akut och jag har inte sett någon handlingsplan, varken regional eller nationell hur vi ska möta detta problem som de flesta inte ens är medvetna om. Det måste till en pedagogisk informationskampanj så att alla blir medvetna om detta och börjar hantera denna brist som synnerligen verklig. Byråkratiskt tjafs kan man lämna därhän och omgående påbörja ett arbete för att säkra att alla har tillgång till rent vatten. Detta är ingen nyhet längre och det borde ha påbörjats ett arbete för länge sedan.

  Hälsningar
  /Gunilla

  SvaraRadera