söndag 10 februari 2019

Släktträff i vår

 
Några, i min stora släkt på farmors sida, har tagit initiativ till en släktträff i vår. Över 100 personer har anmält sitt intresse, alla ättlingar till ett gammalt par på ett torp i Sörmland (min farmors föräldrar). Nu letar jag i skåp och lådor efter material till en hemsida, som några duktiga arbetar med. På bilden ovan är en bit av ett brev till mig från farmors syster. Hon och farmor avslutade alltid sina brev på ungefär samma sätt: Visa inte det här för någon, bränn det här! Nu gjorde jag inte alltid det, till glädje för många.
 
 
Gamla bilder är så intressanta, hela stilen, kläder och omgivning väcker både minnen och undringar. Här är min faster och farbror, som ofta "lånade" mig, innan de var redo att skaffa ett eget barn. Faster prenumererade på Allaz veckotidning redan då på 1940-talet och hon fortsatte länge med det. Jag minns att jag läste den hemma hos henne när jag var tonåring.
 
 
En av farmors alla svågrar, Arvid, en riktig mysfarbror som jag minns honom, med ett av sina barnbarn på armen. Många är borta sedan länge men det ska bli så spännande att träffa alla ättlingar efter det gamla paret med sina nio barn.

1 kommentar:

  1. Tänk så roligt det är när man får anledning att dyka ner i minnenas arkiv. Det blir säkert en trevlig släktträff!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera