lördag 12 januari 2019

Vi går över bron

 
Mellan Ölands norra udde och Fyrön, eller Stora grundet, som den egentligen heter, går den här lilla bron. En favoritplats för mig i alla väder, årstider och timmar på dygnet.
 
 
Under sommaren besöks den här platsen av 1000-tals turister med fyren Långe Erik som mål och de flesta stressar bara rakt över bron för att snabbt komma fram till målet.
 
 
Förutom med turister, får man ibland trängas med ungdjur eller några sällskapssjuka får. För oss som tittar efter fåglar är bron en magisk plats!
Vad som helst kan rasta utmed stränderna runt bron eller flyga rakt över huvudet. Med tubkikaren ser man också lång ut över Kalmar sund eller, åt andra hållet, utöver hela Grankullaviken.
 
 
Ibland är det stilla och helt magiskt med ett vackert ljus, andra gånger går det knappt att ta sig fram när vinden tar i och vattnet stänker upp. Men...en av mina favoritplatser på Öland!
 
 

2 kommentarer:

 1. Ja, das ist einer der schönsten Orte in Nord-Öland.....und auch ein magischer Ort.
  Meine Sehnsucht wächst, wenn ich deine schönen Fotos sehe.
  Kram Marlise

  SvaraRadera
 2. Man får inte gå över bron med en liten hund när det blåser - då kanske han får sig ett ofrivilligt dopp! Och han gillar inte att bada!!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera